– Hunden var bundet fast, og vi snek oss innpå noen fugler. Plutselig fløy fuglene fløy opp. Men vi skjønte raskt at det ikke var på grunn av oss, sier Vervust til Nationen.

Bart Vervust var på fuglejakt med en venn i Rättvik i Dalarne i Sverige da de plutselig ble vitner til jaktopplevelse utenom det vanlige. Klokken halv ti lørdag morgen kom en ulveflokk over myra.

– Det var tåke, og vanskelig og se. Jeg trodde først at det var reinsdyr som kom gående. Men det er ikke reinsdyr i Rättvik. Gjennom tåka så vi plutselig tre-fire ulver. Til slutt var det ni stykker som kom gående seksti meter foran oss, sier Vervust.

Han fanget det spektakulære synet på video. Se videoen under:

Vervust forteller at det er den første gangen han ser så mange ulver.

– Jeg har tidligere sett ulv fra bilen. Men jeg har aldri sett så mange, og aldri under jakt, sier han.

Vervust la ut ulvevideoen søndag på Facebook. Mandag var den likt av 1500 personer, delt 1000 ganger og har over 115.000 visninger.

– Egentlig tenkte jeg å legge ut filmen for å advare andre i området. Det som gjorde situasjonen noe ubehagelig var at hunden, som var bundet fast, kom seg løs og sprang mot ulvene. Den kom heldigvis uskadd fra det og kom raskt tilbake, sier Vervust.