Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Yara betaler over 2 milliarder kroner for gjødselanlegg i Brasil

Yara kjøper Vale Cubatão Fertilizantes-anlegget i Brasil for over 2 milliarder kroner og blir en stor nitrogengjødselprodusent i landet.

Konsernsjef Svein Tore Holsether i gjødselselskapet Yara legger over 2 milliarder kroner på bordet for å kjøpe et nitrogengjødselsanlegg i Brasil. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

«Oppkjøpet vil etablere Yara som en produsent av nitrogengjødsel i Brasil, styrke selskapets produksjonskapasitet og utfylle Yaras eksisterende posisjon innenfor distribusjon», heter det i en pressemelding fra selskapet.

Yara kjøper anlegget fra det brasilianske gruveselskapet Vale S.A. Anlegget består av nitrogen- og fosfatanlegg med en årlig produksjonskapasitet på cirka 200 kilotonn ammoniakk, 600 kilotonn nitrater og 980 kilotonn fosfatgjødsel. Anlegget sysselsetter rundt 970 fast ansatte og 930 kontraktører.

– Oppkjøpet er et viktig steg i å etablere en mer komplett posisjon i Brasil og styrke vår posisjon som en langsiktig industriell aktør som utvikler og investerer i brasiliansk landbruk og industri, sier Yaras konsernsjef Svein Tore Holsether.

Annonse

Avtalen er betinget av at konkurransemyndighetene godkjenner oppkjøpet samt andre regulatoriske godkjennelser, og den forventes å tre i kraft i løpet av andre halvdel 2018.

(©NTB)

Neste artikkel

Svakere tall enn ventet fra gjødselgiganten Yara