Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Flere tusen sauer døde etter at skip kantret

Flere sauer er reddet i land, men rumenske myndigheter frykter mange av de 14.000 sauene i det kantrede lasteskipet i Svartehavet, er døde. Redningsforsøkene fortsetter, to dager etter ulykken.

Bildet viser skipet Queen Hind, som søndag kantret i Svartehavet. Foto: ISU Constanta
Bildet viser skipet Queen Hind, som søndag kantret i Svartehavet. Foto: ISU Constanta

Det var søndag at et lasteskip med 146000 sauer kantret i Svartehavet utenfor Romania. Søndag kveld ble det satt i gang redningsforsøk. Dette fortsetter mandag morgen, skriver BBC.

Alle 22 besetningsmedlemmer, 21 syriske statsborgere og en libaneser, ble reddet i landt.

Minst 32 sauer ble funnet svømmende i vannet nær skipet, og ble reddet i land. Mandag kveld ble det igjen satt i gang redningsarbeider, ettersom det er blitt hørt lyder av sauene inne i lasteskipet. Bilder viser samtidig sauer som ligger og flyter i vannet, noe som tyder på at mange av sauene er døde, skriver avisen Daily Mail.

Ingen har så langt klart å komme seg inn i skipet for å redde noen av sauene.

Annonse

Et av besetningsmedlemmene på skipet ble sendt til sykehus på grunn av hypotermi, altså nedkjøling.

Romania, som er et av EUs fattigste land, er den tredje største saueprodusenten i unionen etter Storbritannia og Spania.

Dyrevernsaktivister har lenge ropt varsku om Romanias dyretransporter og kaller skipene som brukes for «dødsskip». Aktivistene påpeker blant annet at dyr som fraktes med slike skip, risikerer å bli kokt levende om bord i lasterommene i de varme sommermånedene.

Skipet, Queen Hind ble bygget i 1980 og er mer enn 270 fot lang, ifølge MarineTraffic. Ifølge The New York Times er det usikkert hvilket rederi som opererte skipet. De skriver også at det er muligheter for at sauene skulle til Saudi-Arabia hvor de skulle slaktes til det muslimske markedet.

Saken oppdateres.

Neste artikkel

Arbeider med løysingar for å få klipt sauer