Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Toppidrettsstjerner dropper kjøtt og melkeprodukter

Kosthold har blitt viktigere og viktigere i toppidretten de siste årene. Flere idrettsstjerner velger bort kjøtt og meieriprodukter for å prestere bedre.

Flere og flere toppidrettsutøvere går i en veganisk retning, skriver den svenske sportsjournalisten Erik Niva. Blant annet har Lionel Messi droppet kjøttet. Foto: Manu Fernandez
Flere og flere toppidrettsutøvere går i en veganisk retning, skriver den svenske sportsjournalisten Erik Niva. Blant annet har Lionel Messi droppet kjøttet. Foto: Manu Fernandez

Dette skriver svenske Aftonbladet i en lengre artikkel om trenden i idretten. Blant annet omtales fotballspilleren som mange vil regne som verdens beste, Lionel Messi. Den argentinske stjernen har valgt å kutte ut kjøtt og meieriprodukter mens sesongen pågår, ifølge den svenske avisen.

– Fotballverden er i dag full av spillere som har blitt mye nøyere med hva de spiser, og enkelte har mer eller mindre lagt totalt om dietten sin. Nesten alle har skjært ned på rødt kjøtt, og mange har nærmet seg en vegatarisk eller vegansk kost, skriver den svenske sportsjournalisten Erik Niva.

Messi og hans argentinske lagkamerat Sergio Aguero opplevde begge at de ble kvitt skader og presterte bedre da de la bort kjøttet.

Dyrs rettigheter

Mange har gjort det av sportslige grunner, men andre har valgt å legge om dietten av andre grunner. Deriblant den engelske forsvarsspilleren Chris Smalling, som spiller på Ole Gunnar Solskjærs Manchester United.

– Det var dyrenes rettigheter som dyttet meg over kanten. Når jeg leste om hvordan det kunne være barbariske forhold innen kjøtt- og meieriundustrien så kunne jeg ikke fortsette å ignorere det, sa Smalling.

Øker i Storbritannia

Ifølge tall Aftonbladet presenterer har antallet veganere i Storbritannia økt med 350 prosent det siste tiåret, og en av dagligvarekjedene i landet sier at salget av vegansk mat har økt med over 900 prosent på få år.

– I takt med etterspørselen forandres også tilbudet, men mat er fortsatt et klassespørsmål. Bra vegansk og organisk mat er ofte både dyrere og mer tidkrevende å tilbrede, skriver Niva.

Også andre idrettsutøvere har valgt bort kjøttet. Deriblant Formel 1-kjørern Lewis Hamilton, tennissøsterne Venus og Serena Williams og herretennisspilleren Novak Djokovic.

Neste artikkel

Knuste tidligere omsetningsrekord – solgte for nær 900 millioner