Svenske myndigheiter ville skjule info om smittekylling

Rekordmange svenskar vart matforgifta i fjor. Jordbruksverket prøvde å hindre at informasjon om smittekjelden kom ut.

Stor produsent: Kronfågel er Sveriges største kyllingprodusent. Men produkta på biletet er truleg trygge å ete fordi bakterien campylobacter toler nedfrysing dårleg. Foto: Scanpix/Reuters

Campylobacter og kylling

Campylobacter er ein bakterie som ofte finst i fjørfe. Dei blir ofte ikkje sjuke sjølv, men er friske berar av bakterien.

Hos menneske fører bakterien til betennelse i tarmslimhinna og til diaré.

Førekomsten av campylobactersmitte har dobla seg i Sverige dei siste fem åra.

I går avslørte det svenske nyhendebyrået TT at det svenske landbruksdirektoratet, Jordbruksverket, har forsøkt å hindre at informasjon om smittekjelda vart gjort kjent.

Ville fjerne info

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Gratis digitalabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før

Gratis komplettabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Neste artikkel

Hydro satser på svensk vindkraft til norsk produksjon