Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Slettåsulv felt i Stockholm

En ulv fra Slettåsreviret i Trysil ble i forrige uke felt i Stockholm.

En norsk ulv ble skutt i Stockholm i forrige uke. Ulven på bildet ble skutt i forbindelse med lisensjakta i Osdalsreviret 3. januar. Foto: Benjamin Hernes Vogl
En norsk ulv ble skutt i Stockholm i forrige uke. Ulven på bildet ble skutt i forbindelse med lisensjakta i Osdalsreviret 3. januar. Foto: Benjamin Hernes Vogl

I begynnelsen av desember fattet myndighetene i Stockholms län vedtak om at en tispe som har utvandret fra Slettåsreviret i Norge skulle felles.

Avgjørelsen kom etter at ulven i lengre tid har oppholdt seg i et tett bebygget område hvor den ved flere tilfeller har oppsøkt mennesker. Myndighetene i Stockholm skrev i sin begrunnelse at «det er en risiko for at den blir så vant til å være nær mennesker at det på sikt kan oppstå en farlig situasjon.».

Nå bekrefter vvenske myndigheter at en ulv ble skutt under skadefellingsjakt på Södertörn like sør for Stockholm by onsdag i forrige uke. Dermed avsluttes ulvejakten i området.

Annonse

I oktober ble en hannulv fra Slettåsreviret skutt like nord for Stockholm etter at også den hadde vært nærgående på mennesker. Den hadde også drept en rekke hunder i området.

Norske myndigheter har ved flere anledninger avslått fellingstillatelse på ulvene i Slettåsreviret, til tross for at innbyggerne i Trysil har reagert på at ulvene har vært nærgående også her.

Les også: Norge sier nei til å skyte ulven – Sverige sier ja

– Hver situasjon må vurderes konkret. Ulvene i Slettås har ikke en atferd som tilsier at de bør felles. Sverige har tillatt felling av en ulv som har vandret ut fra Slettås. Det har liten betydning ved vurdering av de ulvene som fortsatt bor i Slettås, sa statssekretær Lars Andreas Lunde (H) i Klima- og miljødepartementet til Nationen i desember.

Neste artikkel

Tilveksten av ungskog tilfredsstiller ikke lovverket: – Den er for dårlig