Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Skurtresker stoppet vikingskattyver i Danmark

Flere verdifulle vikingskatter er stjålet fra et museum i Vordingborg i Danmark. To personer er pågrepet etter at en skurtresker kom i veien.

Tyvene ble stoppet av en skurtresker. Illustrasjonsfoto: Ketil Blom Haustulen
Tyvene ble stoppet av en skurtresker. Illustrasjonsfoto: Ketil Blom Haustulen

Gjenstandene ble natt til mandag stjålet fra Danmarks Borgcenter, som for tiden har en stor utstilling med funn fra vikingtiden.

For to uker siden ble det stjålet nærmere 400 objekter fra Universitetsmuseet i Bergen. Blant gjenstandene var det en rekke funn fra vikingtiden.

Kontakt med Danmark

Tyveriavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon har foreløpig ikke vært i kontakt med dansk politi, skriver Bergensavisen.

– Det er aktuelt med en dialog med Danmark og dansk politi, men per nå har vi ikke fått noen telefon fra dem, sier politiførstebetjent Rikke Bruland ved Bergen Vest politidistrikt.

Også Universitetsmuseet i Bergen sier de følger nøye med på saken.

Skurtresker stoppet tyvene

Annonse

To personer er pågrepet etter tyveriet i Danmark. En skurtresker som skulle over en bro, bidro til pågripelsen. Politiet hadde nemlig sperret av veien fordi skurtreskeren tok opp begge feltene, og den store maskinen bidro til at tyvene ikke kunne krysse broen da de prøvde å bryte sperringene.

– Da bilen stoppet, gikk en mann ut av den og klatret ut på yttersiden av broen. Det så veldig rart ut, og det ble sendt flere patruljer til broen. Sjåføren i bilen ble raskt pågrepet. Det samme ble mannen som hadde klatret ut, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Facebook.

Under broen fant politiet en ryggsekk med de stjålne gjenstandene.

Neste artikkel

Hærverk på dansk villsvingjerde: – Dyr og mennesker kan skade seg