Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Skip med 14.600 sauer om bord kantret i Svartehavet

Et frakteskip med 14.600 sauer om bord, kantret i Svartehavet utenfor Romania søndag. En intenst arbeid pågår for å redde dyrene fra drukningsdøden.

Bildet viser skipet Queen Hind, som søndag kantret i Svartehavet. Foto: ISU Constanta
Bildet viser skipet Queen Hind, som søndag kantret i Svartehavet. Foto: ISU Constanta

Skipet var på vei til Jeddah i Saudi-Arabia da det kantret kort tid etter at det kastet loss fra Midia-havnen i Romania.

Mannskapet på 20 syrere og én libaneser ble reddet, det samme ble 32 av sauene, opplyser en talskvinne for den rumenske redningstjenesten.

– Redningsarbeidet pågår fortsatt. Vi håper at sauene inne i skipet fortsatt er i live, sier hun til reportere søndag kveld.

Annonse

Både politi og soldater er satt inn i arbeidet med å få snudd skipet på rett kjøl igjen. Årsaken til kantringen er så langt ikke kjent.

Romania, som er et av EUs fattigste land, er den tredje største saueprodusenten i unionen etter Storbritannia og Spania.

Dyrevernsaktivister har lenge ropt varsku om Romanias dyretransporter og kaller skipene som brukes for «dødsskip». Aktivistene påpeker blant annet at dyr som fraktes med slike skip, risikerer å bli kokt levende om bord i lasterommene i de varme sommermånedene.

(©NTB)

Neste artikkel

Arbeider med løysingar for å få klipt sauer