Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Rødgrønt forsprang i Sverige

Socialdemokraterna er klart størst, og den rødgrønne blokken ligger an til å vinne valget i Sverige, viser et gjennomsnitt av de største meningsmålingene.

Statsminister Stefan Löfvens parti har nå 25,2 prosent av velgerne i ryggen og ligger dermed an til å få 90 representanter i Riksdagen. Dette er en tilbakegang på 5,8 prosentpoeng fra valget i 2014 da Socialdemokraterna fikk 113 representanter.

Høyrepopulistiske Sverigedemokraterna er nest største parti med 19,5 prosents oppslutning, en framgang på 6,6 prosentpoeng fra forrige valg, viser et gjennomsnitt av de største meningsmålingene, utført av Poll of polls. Dette vil gi partiet 70 representanter mot dagens 42.

Annonse

Høyrepartiet Moderaterna har falt like mye som Socialdemokraterna, 5,8 prosentpoeng, og ligger an til 17,5 prosent og 62 representanter.

Dersom valgresultatet 9. september blir slik Poll of polls tyder på, vil den rødgrønne blokken bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet og Miljöpartiet få en samlet oppslutning på 40,7 prosent og 146 representanter i Riksdagen. Dette er 13 representanter færre enn i dag.

Den borgerlige alliansen, bestående av Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna og Centerpartiet har nå en samlet oppslutning på 37,4 prosent og ligger dermed an til 133 representanter, sju færre enn i dag.

Neste artikkel

Skolene i Finnmark helt på bunnen i landssammenheng