Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Redd Barna: Hver dag dør 130 barn av sult og sykdom i Jemen

130 barn dør hver dag av sult og sykdom i krigsherjede Jemen, anslår den internasjonale organisasjonen Redd Barna.

Et underernært barn venter på å få behandling ved et sykehus i Jemens hovedstad Sana i 2016. Arkivfoto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix
Et underernært barn venter på å få behandling ved et sykehus i Jemens hovedstad Sana i 2016. Arkivfoto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix

Redd Barna mener at den saudiarabiske blokaden i kampen mot de jemenittiske Houthi-opprørerne forverrer den humanitære krisen. Rundt 50.000 barn antas å ha mistet livet i 2017, ifølge organisasjonen.

Saudi-Arabia har blokkert Jemens kystlinjer etter et rakettangrep mot Riyadh i Saudi-Arabia. Etter internasjonalt press uttalte saudiarabiske myndigheter denne uka at de ville oppheve blokaden.

– Katastrofal situasjon

– Selv om den saudiarabiske militære koalisjonen har opphevet den siste blokaden, er fortsatt store deler av Jemens havner sperret, sier Verdens helseorganisasjon (WHO), FNs barnebyrå og Verdens matvareprogram i en felles uttalelse.

– Det kan føre til en katastrofal situasjon, heter det i uttalelsen.

Ifølge FN og over 20 hjelpeorganisasjoner kan blokaden føre til at millioner av mennesker bringes nærmere sult og død.

Saudi-offensiv

Over 10.000 mennesker er drept siden Saudi-Arabia gikk til krig mot Houthi-opprørerne, 3 millioner er drevet på flukt og nærmere 20 millioner er helt avhengige av matvarehjelp utenfra.

Annonse

Verdens matvareprogram anslår at 3,2 millioner personer vil rammes av en sultkatastrofe. Om ikke nødhjelp kommer fram, kan 15.000 underernærte barn dø de kommende månedene.

I 2015 gikk en saudiarabisk koalisjon til krig mot Houthi-opprørere, på vegne av Jemens internasjonalt anerkjente regjering.

Koalisjonen har imidlertid ikke gjort store framskritt, og Houthi-grupperingene styrer fortsatt store deler av nordlige Jemen, inkludert hovedstaden Sana.

(©NTB)

Neste artikkel

Argentinske bønder demonstrerer mot høye drivstoffpriser