– Vi vil bare ha lov til å gå videre med våre liv, men det kan vi ikke før vi har hatt besøk av en fra erstatnings- og taksationskommisionen, sier minkoppdretter Helle Jakobsen til danske Landbrugsavisen.
Minkoppdrettere har fått utbetalt penger for å dekke kostnader knyttet til avliving og rengjøring, men selve erstatningen er ennå ikke på plass.
Det er om lag 1000 tomme minkfarmer i Danmark.
Beslutningen om å avlive all mink i Danmark ble tatt i fjor etter et ubrudd av mutert koronavirus i flere farmer. Dyrene ble dumpet i massegraver. I vår besluttet derimot Folketinget at samtlige 13.000 tonn med mink skulle graves opp og brennes.
– Det er så meningsløst. Vi skal gå og vedlikeholde bygninger som skal rives. Og dette skal skattebetalerne betale for. Hvorfor? spør Helle Jakobsen seg.
Tidligere minkoppdretter Bent Christensen sier til den danske avisa at de har behov for psykologhjelp, men at de ikke får tilbud om det lenger.
– Vi fikk tilbud om det da beslutningen om å avlive alle mink var tatt. Men da hadde vi det jo travelt med nettopp å avlive besetningene. Vi løp rundt og da vi endelig var ferdig, var tilbudet borte, sier han.
Direktør Palle Høj i Sagro, som tilbyr landbruksrådgivning, sier at dette handler om familier og minkoppdretternes liv, og gir derfor den danske regjeringen en kraftig oppfordring om å øke tempoet.