Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Over 200.000 vil jobbe i fransk landbruk i sommer

Over 200.000 personer er villige til å jobbe i Frankrikes landbrukssektor for å bidra til at landets bønder greier seg gjennom sommeren og koronakrisen.

200.000 personer har sagt seg villige til å jobbe i landbruket slik at sesongen ikke skal bli ødelagt. Foto: Mariann Tvete
200.000 personer har sagt seg villige til å jobbe i landbruket slik at sesongen ikke skal bli ødelagt. Foto: Mariann Tvete

Det er den franske regjeringen som har bedt folk uten arbeid om å melde seg til tjeneste i landbruket. Tirsdag kunne landbruksminister Didier Guillaume fortelle at over 200.000 mennesker har svart på henvendelsen.

– I dag har vi over 200.000 søkere, og vi har 5.000 som rekrutterer og som organiserer arbeidet, sier Guillaume til TV-kanalen France 2.

Annonse

Han understreker at folk skal slippe å reise til andre deler av landet, men i stedet få arbeid i nærheten av sine hjemsteder, og ikke bare på gårder, men også i matindustrien og transport- og logistikksektoren.

– Det er svært viktig å sikre at disse produktene kommer ut dit de kan selges, legger han til.

I mars ba ministeren om en «stor landbrukshær» ettersom stengingen av grensen betyr at bøndene ikke kan bruke utenlandske sesongarbeidere slik de pleier.

Behovet for kroppsarbeidere er stort under innhøstingen av asparges, jordbær, tomater og andre grønnsaker, samtidig som husdyr skal ut på beite.

Neste artikkel

3000 bønder vil kjøpe mjølkekvote av staten - 107 vil selje