Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nytt kjempestort melkebruk i Danmark slått konkurs

Tidligere i år ble ett av Danmarks største melkebruk slått konkurs. Nå følger et nytt melkebruk på 6000 dekar og med 2000 melkekyr etter.

Bildet er fra en gård i Norge som ikke har tilknytning til konkursen i Danmark. Illustrasjonsfoto: Bjarne Bekkeheien Aase
Bildet er fra en gård i Norge som ikke har tilknytning til konkursen i Danmark. Illustrasjonsfoto: Bjarne Bekkeheien Aase

Det skriver avisen JydskeVestkysten.

Det er eierne Allan og Henrik Mathiesen, som er far og sønn, og deres firma I/S Mathiesen som er slått konkurs av Danske Andelskassers Bank med en samlet gjeld på 135 millioner danske kroner. Det tilsvarer 177 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Gården deres på Vest-Jylland i Danmark består av totalt 13 eiendommer, rundt 6000 dekar jord, 2000 melkekuer og oppdrett. Det er også 13 ansatte på gården.

• Les også: Gigantisk melkebruk i Sverige er konkurs

Eierne skal ha slitt i lengre tid med historisk lave melkepriser og skal ha gått med underskudd på mellom 4 og 5 millioner kroner de siste to årene. Celletallene i melken skal også ha vært for høye.

Annonse

Hvor stor del av den totale gjelden på 135 millioner danske kroner som er til Danske Andelskassers Bank kan ikke bobestyrer Flemming Jensen uttale seg om.

– Banken ville ikke fortsette å tape penger. Det er ingen hemmelighet at bedriften har hatt problemer med melkens kvalitet og at man grunnleggende har tjent for lite. Etter min vurdering var det kun én løsning nemlig konkurs, sier Jensen til JydskeVestkysten

Nationen skrev tidligere denne uken om at en annen av Danmarks største melkegårder nylig ble solgt på tvangsauksjon etter at eierne der også ble slått konkurs.

Totalt har opp mot 200 danske gårdsbruk gått konkurs det siste året, noe som er det høyeste antallet på over 20 år.

Neste artikkel

Henriks gresskar veier et halvt tonn