Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny mulig hybrid-ulv skutt i Sverige

Mandag ble enda et dyr skutt under jakten på et kull som er hybrider mellom ulv og hund.

Viltkameraer har den siste tiden tatt bilde av to svarte og en normalfarget ulv som trolig er hybrider. Foto: Södermanlands fylke

I slutten av oktober startet myndighetene i Södermanlands län i Sverige jakt på et valpekull som er blanding mellom ulv og hund. Det skjedde etter at DNA-analyse av avføring viste at det oppholder seg førstegenerasjons hybrider mellom ulv og hund i området.

Etter tre ukers resultatløs jakt ble en normalfarget hann skutt den 13. november. Mandag denne uken ble et nytt dyr skutt, og også det var en normalfarget hann, skriver Södermanlands län på sine egne hjemmesider.

Begge dyrene er sendt til analyse hos Sveriges Veterinärmedicinska Anstalt, men det har foreløpig ikke kommet noen bekreftelse på hvorvidt de drepte dyrene tilhører kullet med hybrider.

Annonse

Totalt er det gitt fellingstillatelse på inntil seks dyr. I sommer tok et viltkamera i Katrineholm kommune, rundt 10 mil vest for Stockholm, bilde av to ulvelignende valper som var uvanlig mørke. Det er foreløpig ikke skutt noen mørke dyr under jakten, så dermed er det trolig fortsatt minst to hybrider i området.

Neste artikkel

Pakkestrømmen fra Kina til Sverige skrumper inn