Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Norsk jeger møter i retten etter å ha skutt jogger

Villsvinjegeren fra Buskerud er tiltalt for drapsforsøk i Skåne i Sverige, etter at han skjøt en mann som var ute og jogget. Onsdag starter rettsforhandlingene.

Bildet er hentet fra en video av skuddet. Se videoen nede i saken. Foto: Åklagarmyndigheten
Bildet er hentet fra en video av skuddet. Se videoen nede i saken. Foto: Åklagarmyndigheten

Hendelsen i Skåne skjedde i november i fjor. Nå er jegeren tiltalt for jaktkriminalitet og forsøk på drap, skriver Åklagarmynidgheten i en pressemelding.

Den 75 år gamle joggeren ble skutt i låret. Han kom fra hendelsen uten alvorlige skader.

– Bare flaks

– Jeg mener det var bare flaks at han fikk så milde skader. Skuddet gikk i hoften. Hadde det truffet lenger opp hadde det vært stor sjanse for at han hadde dødd av skaden, sier politiadvokat Ola Lavie.

Jegeren ble arrestert i februar, og har siden da sittet i varetekt. Han skal ha vært på jakttur i et område i Skåne der mange villsvinjegere pleier å jakte.

Rettsforhandlingene starter i tingretten i Helsingborg onsdag, skriver NRK.

Annonse

Har beviser

Det svenske politiet forteller at de har flere beviser på det som skjedde.

– Bevisene består blant annet av en film som er innspilt i kikertsiktet på den tiltaltes jaktvåpen. Der ser man at mannen blir skutt, sier Lavie.

I tillegg til drapsforsøk, er jegeren tiltalt for alvorlig jaktbrudd. Dette er fordi han blant annet seks ganger skal ha jaktet på hjort og rev i mørket, noe som ikke er lov. Også dette skal det være videobevis på.

Det var NRK som først skrev om saken.

Skal ha siktet på mennesker før

NRK skriver at mannen tidligere skal ha siktet på mennesker og også på joggerens hus. Det viser bildebevisene fra kikkertsiktet.

Mannens forsvarer, advokat Jorge Concha, sier til NRK at den 48 år gamle villsvinjegeren ikke erkjenner straffskyld for noe lovbrudd.

Han erkjenner imidlertid å ha skutt joggeren, men hevder at det var et uhell.

Neste artikkel

Elgjeger frifunnet for drapstrusler mot sopplukker