Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Måtte gjemme seg i traktoren da ulven kom

En svensk skogseier måtte søke tilflukt i traktoren da han fikk et ublidt møte med det han omtaler som en «aggressiv ulv» denne uka.

Svenskene har flere ganger så mye ulv som Norge, ifølge bestandstallene. Foto: Colourbox
Svenskene har flere ganger så mye ulv som Norge, ifølge bestandstallene. Foto: Colourbox

Mannen skal ha vært alene i skogen for å fjerne trær som var felt av vinden da hendelsen skjedde. Han var i ferd med å avslutte for dagen og skrudde av motorsaga, da han plutselig så en ulv stående 15 meter bortenfor, skriver Svensk Jakt. Ulven begynte å gå mot mannen.

Les også: Færre registrerte ulveskader tross mer ulv

Han skal ha opplevd hendelsen som svært truende.

– Jeg sprang til traktoren, og når jeg slengte meg inn i førersetet hadde ulven allerede nådd fram til traktoren og sto ved forhjulet, sier han til avisa.

Flekket tenner

Ifølge mannens beskrivelser skal ulven ha flekket tenner og oppført seg truende.

Ulven sto ved traktoren i mange minutter, før den etterhvert trasket videre og ble stående noe lengre unna. Skogeieren sier til bladet at han er helt sikker på at det var en ulv, han har sett ulv tidligere og oppholder seg mye i skogen.

Les også: Lundteigen vil granske ulvevedtaket

– Den var stor og grågul i fargen med hengende hale. Den var mye større enn en schæfer. Jeg er helt sikker, det var en ulv, sier han.

Annonse

Mannen skulle tilbake til skogsarbeidet fredag, selv om han selv sier at det er ubehagelig å dra tilbake etter noe slikt.

Hundrevis av svensk ulv

En beregning fra Skandulv på det antatte ulvetallet i Sverige i vinter, tilsier at det vil være 365 ulv i nabolandet til vinteren.

Svenske myndigheter har ved länsstyrelsen, tilsvarende Fylkesmennene i Norge, besluttet at totalt 24 ulv kan tas ut i Sverige i vinter.Det har vært flere runder med rettssaker om antallet. Miljøvernere fikk tidligere i desember ikke medhold i at lisensjakta burde stanses helt, men denne avgjørelsen klagde de videre til Høyesterett.

Les også: Varsler protesttur til Oslo mot jaktstans

Høyesterett konkluderte fredag 30. desember med at jakta i Värmland, som har vært et av de mest kontroversielle distriktene, er lovlig.

Retten har tidligere stoppet jakt i Sverige - for eksempel ble jakta i Värmland i fjor stoppet av svenske domstoler. Värmland er et av grensedistriktene hvor mye av grenseulven oppholder seg, og grenser blant annet til Østlandet, som deler av Hedmark fylke.

Neste artikkel

Arla øker melkeprisen for 8. gang i år