Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Marihuana-avlinger gikk opp i røyk i California

Lovlige marihuana-avlinger er redusert til rykende askehauger i California. Over 30 cannabis-gårder er ødelagt av skogbrannene som har herjet delstaten.

Michael Hausmann ser utover røykskadde marihuana-planter på cannabis-gården han driver i Glen Ellen i California. Et bygg med høstede planter brant ned til grunnen da gården ble rammet av en skogbrann. Foto: Paul Elias / AP / NTB scanpix

Brannene har rammet områder hvor det er stor produksjon av lovlig marihuana til medisinske formål.

Mange av bøndene var dessuten i ferd med å forberede seg til dyrking av cannabis til rusbruk. Dette er blitt lovlig i California, og de første tillatelsene vil bli gitt ved årsskiftet.

Andre, som før har operert ulovlig eller i et juridisk grenseland, har forberedt seg på lovlydig gårdsdrift.

– For første gang gjorde jeg alt riktig og etter boka, sier Andrew Lopas, som mistet 900 planter i brannene utenfor byen Santa Rosa.

Annonse

Til sammen er minst 31 marihuana-gårder er blitt ødelagt, ifølge organisasjonen California Growers Association. Antallet ventes å stige når politiet tillater folk å dra inn i flere områder som er blitt evakuert.

Brannfolkene har denne uka fått kontroll over mange av brannene i den nordlige delen av California. Men slukningsarbeidet er ikke over, og fortsatt hender det at nye branner oppstår.

Minst 41 mennesker omkom i brannene som brøt ut i forrige uke. Skogbrannene er de dødeligste i California noensinne. Tørke og høye temperaturer bidro til at flammene spredte seg svært raskt.

Neste artikkel

Til angrep på den norske modellen