Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kent sådde havre – fikk parkeringsbot på aveny i Göteborg

Den svenske gårdbrukeren Kent Eriksson (70) fikk bot for å ha feilparkert traktoren sin i Göteborg. Det stemmer dårlig med at traktoren befant seg mer enn ti mil unna på tidspunktet da boten ble skrevet.

Kent Eriksson foran traktoren som aldri har vært i Göteborg. Foto: Lisbeth Eriksson
Kent Eriksson foran traktoren som aldri har vært i Göteborg. Foto: Lisbeth Eriksson

Kent Eriksson i Edsvära fikk seg litt av en overraskelse da han hin dagen åpnet postkassa, for der lå det en betalingspåminnelse om en parkeringsbot.

Traktoren hans skulle ha vært parkert 2. april utenfor Stora Teatern, som ligger i Göteborg. Det var den svenske statskanalen SVT som først omtalte saken.

Eriksson bor i Vara kommune, som ligger i Västra Götalands län i Sørvest-Sverige. Gården ligger mer enn ti mils kjøring unna Sveriges nest største by.

Han sier at det lengste traktoren har vært unna gårdsbruket siden han kjøpte den i 1990, er kommunesentrum i Vara, som ligger to mil unna.

Eriksson eier en 29 år gammel John Deere 2450-traktor, men i boten han fikk tilsendt, stod det at det bøtelagte kjøretøyet er en John Deere Spitfire – men det er navnet på en snøscootermodell fra John Deere som gikk ut av produksjon i 1982.

Annonse

Eriksson mener det er usannsynlig at det skulle kunne ha vært parkert en traktor eller en snøscooter i sentrale Göteborg på det aktuelle tidspunktet.

Traktoren skal ifølge boten har vært parkert på Kungsportsavenyn, skriver ATL Lantbrukets Affärstidning. Eriksson er på sin side usikker på om det i det hele tatt går å kjøre traktor til denne avenyen.

– Da må man i så fall kjøre mye på motorveien. Og om det likevel skulle ha vært mulig, så brukte jeg traktoren til å så havre da den skulle ha vært parkert i Göteborg, sier bonden til ATL.

Til Nationen sier 70-åringen at saken så opplagt er feil at han ikke kan gjøre annet enn å regne med at han slipper å betale boten.

Eriksson har slitt med å få kontakt med myndighetene i Göteborg. Til Nationen forklarer han at han etter at SVT omtalte saken, så har han snakket med Securitas, som er selskapet som har skrevet ut boten. Men han har ikke fått noen lovnad om å slippe å betale boten, som forfaller 20. mai og beløper seg til 600 svenske kroner.

Carina Abrahamsson, enhetssjef for parkering på trafikkontoret i Göteborg, forklarer at parkeringsvaktene skriver inn registreringsnummeret på et feilparkert kjøretøy, og at bøter deretter sendes til Transportstyrelsen som har ansvar for pengeinndrivelsen.

– Dersom det ikke kommer inn penger, sendes en påminner til eieren av det registrerte kjøretøyet. Dessverre er det slik at hvis det blir gjort feil, så er det eieren som får jobben med å henvende seg til politimyndigheten og bestride parkeringsanmerkningen, sier Abrahamsson til SVT.

Neste artikkel

Ni av ti vil ta opp at grensehandelen etter korona