Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ingen ny norsk oste-verdensmester

Regjerende verdensmester Kraftkar og 39 andre norske oster var med i konkurransen i London da verdens beste ost skulle kåres. Men Norge dro tomhendt hjem.

Dommerne smaker på varene under oste-VM i London fredag. Foto: Guild of Fine Food

World Cheese Awards arrangeres hvert år av den britiske stiftelsen The Guild of Fine Food. Årets verdensmesterskap ble arrangert i London i forbindelse med matmessen Taste of London.

I fjor vant blåmuggosten Kraftkar fra Tingvollost tittelen som verdens beste ost, men den klarte ikke å forsvare tittelen denne gangen.

Årets vinner ble den britiske osten Cornish Kern, som produseres av Lynher Dairies. Selskapet holder til i Ponsanooth i Cornwall.

Riktignok fikk flere av de totalt 40 norske ostene fra 17 forskjellige ysterier topplasseringer i sine respektive klasser med både gull-, sølv- og bronsemedaljer, men ingen norske oster kvalifiserte seg til superfinalen der verdensmestertittelen utdeles

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) og flere norske osteprodusenter var til stede for å se hvordan det gikk med de norske ostene.

Annonse

Bernt Bucher-Johannessen, daglig leder i Hanen, som er den landsdekkende næringsorganisasjonen for virksomheter innen bygdeturisme, gårdsmat og innlandsfiske, sier norsk ost aldri har vært bedre.

– Kvaliteten er så høy at deltakelse i VM alene kan være veien inn på topprestauranter i Europa, sier han.

Neste år skal oste-VM arrangeres i Bergen. Norge blir dermed det første skandinaviske landet som får arrangere mesterskapet.

(©NTB)

Neste artikkel

Norsk Lokomotivmannsforbund mener samferdselsministeren sporer av om jernbanesikkerhet