Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Hvite farmere dømt for grov vold mot svart mann i Sør-Afrika

To hvite farmere er i Sør-Afrika dømt til fengsel i over ti år hver for å ha tvunget en svart mann ned i en kiste som de truet med å sette fyr på.

Victor Rethabile Mlotshwa ble tvunget ned i en kiste. Her er han fotrografert i rettssalen i Middelburg i Sør-Afrika. Foto: AP/Thema Hadebe/NTB SCANPIX

Dommen i saken ble kunngjort fredag av en dommer i Mpumalanga-provinsen.

Saken har vakt stor oppsikt i Sør-Afrika og har vakt vonde minner fra apartheidtiden da landets svarte befolkning led under det hvite mindretallets rasistiske styre.

De to hvite farmerne Willem Oosthuizen og Theo Martins Jackson ble i august i år funnet skyldige i drapsforsøk og i å ha bortført Victor Mlotshwa, noe som skjedde i Mpumalanga-provinsen i 2016. Oosthuizen ble fredag dømt til ti års fengsel, mens Jackson ble dømt til 14 år.

De filmet selv hendelsen med mobiltelefon. Under rettssaken fikk retten se opptak av hvordan de med makt tvang mannen ned i en trekiste og la på lokket, mens han tryglet for livet. De truet også med å slippe en slange ned i kista og å dynke den med bensin og tenne på.

Annonse

De to hevdet under rettssaken at Mlotshwa hadde stålet kobberledninger fra farmen deres, og at de bare ville skremme ham.

(©NTB)

Neste artikkel

Britiske bønder ber om brexit-garanti