Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Frikjent etter å ha skutt en ulv

En 75-åring ble tirsdag frikjent for å ha tatt livet av en ulv utenfor Stockholm. Ifølge mannen gjorde han det for å beskytte hunden sin.

Det var i 2015 at mannen valgte å skyte ulven i Södertalje utenfor Stockholm. Tirsdag ble han frikjent i tingretten, skriver SVT.

– Målet er eliminert

Mannen var mistenkt for ulovlig jakt. Aktoratet mente blant annet tekstmeldinger og e-poster var bevis på at han bevisst jaktet på ulven. Han skal blant annet fått gratulasjoner fra venner etter at ulven, som var en del av Sjundareviret, ble skutt.

– The target is eliminated, skrev mannen i en SMS til en nabo kort tid etter at han skjøt ulven. Direkte oversatt blir det at «målet er eliminert». Han har senere forklart at dette var tull.

Les også: Naturvernforbundet krever kortere jakttider for ulv

Beskyttet hunden sin

75-åringen har aldri nektet for at han tok livet av ulven, men har forklart at han gjorde det for å beskytte hunden sin. Forsvareren mente at han handlet innenfor lovens grenser.

Annonse

– Han skrek høyt, avfyrte et varselskudd og når det kun var tre meter mellom ulven og hunden skjøt han ulven, sa mannens forsvarer Wodek Kleinwichs til det svenske nyhetsbyrået TT.

– Han beklager hva som har skjedd, men mener at han ikke kunne gjort noe annerledes, skriver SVT.

Les også: På ville veier i viltforvaltningen

Ulven ble skutt 29. september 2015, etter at det hadde vært åpent for skadefelling på ulven mellom 14. august og 11. september samme år.

Ulovlig jakt har vanligvis en strafferamme på mellom seks måneder og fire års fengsel i Sverige.

Les også: Ulvens opphav ut på internasjonalt anbud

Neste artikkel

Bønder angriper ny ulvestudie