Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Filippinene stanser import av svinekjøtt fra Tyskland

Myndighetene i Filippinene har midlertidig stanset import av svinekjøtt fra Tyskland etter at forsendelse var blandet med svinekjøtt fra Polen.

Slakting av svin i Norge. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Slakting av svin i Norge. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Polen har hatt tilfeller av den veldig dødelige svinesjukdommen afrikansk svinepest. Etter at en forsendelse med svinekjøtt fra Tyskland var blandet med 250 kilo polsk svinekjøtt og sendt til Filippinene, har det asiatiske landet nå valgt å stanse importen.

Det melder den engelskspråklige avisen for Filippinene og Indonesia, Rappler.

Mange land i Asia har vært hardt rammet av afrikansk svinepest, blant annet har Kina og Vietnam måttet slakte ned store besetninger på grunn av sjukdommen. Tyskland er nå det 19. landet som Filippinene har innført et forbud mot å importere svinekjøtt fra, ifølge Rappler.

Menneskelig feil

Ifølge det tyske selskapet som sendte det polske kjøttet til Filippinene, var det en menneskelig feil som førte til feilforsendelsen.

Annonse

Manny Piñol i landbrukssekretariatet i Filippinene delte nylig en uttalelse på sin Facebook-side. Der advarer han mot det nylige funnet av polsk kjøtt i forsendelsen fra Tyskland.

– Innføringen av den fryktede afrikanske svinepesten til landet kan føre til sammenbrudd i vår husdyrindustri og forårsake ukontrollert skade på vår økonomi, skriver Piñol.

#beskyttvårebønder

Landbrukssekretæren har tro på at tyskerne vil ha forståelse for det midlertidige forbudet mot import.

– Jeg har tro på at våre tyske handelspartnere vil forstå fordi jeg vet de ville gjort det samme dersom situasjonen var motsatt, skriver han.

Han oppfordrer til slutt at kjøttindustrien i landet i mellomtiden bør prioritere svinekjøtt fra lokale bønder og eventuelt import fra andre land som ikke har afrikansk svinepest. Deretter avslutter han med emneknaggen #beskyttvårebønder.

Neste artikkel

Antibiotikaresistente bakterier tilbake i norske grisehus