Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

En av Danmarks største gårder solgt på tvangsauksjon

En av Danmarks største gårder på 9820 dekar og med 1100 melkekyr har nå fått ny eier etter at den denne uken ble solgt på tvangsauksjon.

Tinghøjgaard er fordelt over 14 eiendommer på til sammen 9820 dekar. Foto: Evald Borup

Det skal ha vært nesten fullt i rettssalen i Aalborg da det konkursrammede gårdsbruket Tinghøjgaard på Jylland i Danmark skulle få nye eiere gjennom tvangsauksjon tirsdag denne uken.

Gården er fordelt over 14 eiendommer på til sammen 9820 dekar og har rundt 1100 melkekyr. Da den ble lagt ut for salg i sommer var prisantydningen på 172 millioner danske kroner.

• Les også: Gigantisk melkebruk i Sverige er konkurs

Da auksjonen var over hadde det likevel kun kommet ett bud, skriver Nordjyske. Det var fra Nykredit Realkredit, som er den største panthaveren i bedriften, og lød på 135 millioner danske kroner. Med omkostninger blir prisen på 141 millioner danske kroner som tilsvarer drøyt 185 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Annonse

Salget betyr at Jyske Bank, som er nest største panthaver, ikke vil få tilbake gjelden på 60 millioner kroner som de har utestående i gårdsbruket.

Nykredit skal likevel ikke være interessert i å drive gården og skal kun ha kjøpt den med tanke på å få igjen de 140 millioner kronene de har utestående i gården. Derfor vil de nå sette igang arbeidet med å finne en ny kjøper til gården, ifølge avisen. Det er antatt at det vil være lettere å finne en kjøper nå i og med at kjøperen kun vil måtte forholde seg til én panthaver.

Det var bonden Bøje Pedersen som eide gården. Han er sammen med sin kone og to sønner nå slått konkurs og familien skal til sammen ha en gjeld på over 200 millioner kroner.

Neste artikkel

Venter konkursbølge over nyttår for danske øko-bønder