Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dansk bonde ga grisene fredagspils – mottar dødstrusler

Også barna til den danske bonden Rasmus Halling Rasmussen blir utsatt for netthets etter at faren postet bilde av at han ga øl til grisene sine på Facebook.

En dansk bonde har politianmeldt tre navngitte personer for trusler. De tre likte ikke at bonden ga grisene sine øl. Foto: Dansk Svinedrift

Den danske grisebonden Rasmus Halling Rasmussen har mottatt dødstrusler etter at han i september delte en video på Facebook hvor han gir grisene «fredagsøl», skriver avisa Maskinbladet.

– Til at begynne med var det en stille og rolig dialog på innlegget mitt, men plutselig ble det delt helt vilt på flere veganske grupper, sier Rasmussen til Ekstra Bladet.

Han forteller videre at han merket at flere Facebook-brukere gikk inn på firmasiden til selskapet Dansk Svinedrift, hvor Rasmussen er driftsleder. På Facebook-firmasiden begynte folk å gi Dansk Svinedrift dårlige karakterer.

– Så begynte de negative kommentarene også å tikke inn. Folk skrev at jeg var en dyreplager og at jeg skulle dø. Det tok fullstendig av. Det veltet inn med trusler på virksomhetens Facebook-side, og folk begynte også å skrive til meg privat, sier Rasmussen til Ekstra Bladet.

Les også: Psykolog slår fast at netthets kan oppleves like vondt som fysisk vold

Også bondens familie er blitt truet.

– Barna mine mottok trusler, og der setter jeg virkelig grensen, sier han.

Rasmussen forteller at noen hadde funnet et bilde av datteren hans hvor hun inseminerer ei purke. Det ble delt flere steder på Facebook.

– Flere skrev at jeg er en dårlig far og kom med negative uttalelser om min datter. Det var også noen som fant min elleve år gamle sønns private Facebook-profil og skrev til ham privat og truet ham.

Derfor har Rasmussen politianmeldt tre navngitte personer for trusler, ifølge Ekstra Bladet.

Annonse

Les også: Skremt til taushet av ulvedebatten

Han sier at hensikten med å dele utdelingen av øl til grisene var å gi et innblikk i hverdagen til svinebønder.

– Men det ble så voldsomt at jeg var nødt til å slette videoen og tråden. Jeg nådde et punkt hvor jeg virkelig ikke syntes lenger at det var moro å være bonde, sier Rasmussen til Ekstra Bladet.

Det er vanlig at danske bønder gir diende griser øl som smertelindrende middel, ifølge Rasmussen.

– Jeg anstrenger meg for å unngå å gi grisene medisiner unødig, sier han.

Les også: Ber om saklig ulvedebatt

Hvis han gir ei purke to pils, kan han unngå å bruke medisiner og sørge for at de slapper av, forteller han til Ekstra Bladet.

Bondeorganisasjonen Landbrug & Fødevarer bekrefter at flere danske bønder gir øl til purkene. Grisene får en øl eller to i forbindelse med grisinga for at slappe av.

– Grisene får typisk servert øl i fôrtrauet og kan dermed bestemme selv om de vil drikke det. Det er ikke farlig så lenge det er snakk om en øl eller to, sier Vivi Aarestrup Moustsen hos Landbrug & Fødevarer til Ekstra Bladet.

Neste artikkel

Hver femte danske heltidsbonde har «uholdbar» økonomi