Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Danmark opphever fugleinfluensarestriksjoner

Danske myndigheter mener risikoen for fugleinfluensa er lavere enn tidligere og lar fra onsdag fuglebesetninger få gå ute under åpen himmel.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I forrige uke utvidet det norske Mattilsynet forbudet mot å holde fugler utendørs til fem nye fylker, på grunn av økt frykt for spredning av fugleinfluensa.

I Danmark går de på sin side motsatt vei. Siden november i fjor har bønder og andre med fjørfebesetninger måttet holde fuglene innendørs, for å minske sjansen for at fuglene blir smittet av fugleinfluensa som spres med villfugler. Nå har imidlertid den danske Fødevarestyrelsen bestemt seg for å fjerne restriksjonene, skriver Landbrugsavisen.

– Det vil alltid være en risiko for fugleinfluensa, men den er nå lavere enn tidligere. Dessuten har mange høns blitt holdt inne veldig lenge, ofte under forhold som ikke er egnet til det når været blir varmere. Det er derfor ut fra denne samlede vurderingen at vi nå slitter hønsene ut, sier veterinærdirektør Per Henriksen i Fødevarestyrelsen.

Annonse

I november i fjor ble også en andebesetning på en gård på Nordsjælland rammet av fugleinfluensaen. Det samme har også skjedd på en rekke gårder i andre land rundt om i Europa siden i fjor høst.

Neste artikkel

Antall koronasmittede på dansk slakteri fortsetter å øke