Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Billigkjøtt fra Brasil bekymrer danske biffbønder

Dagligvarebutikkene velger billig kjøtt fra Australia og Brasil istedenfor kjøtt produsert i Danmark, hevder kjøttbønder.

Danske kjøttprodusenter irriterer seg over import fra Brasil og Australia. Foto: Colourbox
Danske kjøttprodusenter irriterer seg over import fra Brasil og Australia. Foto: Colourbox

Danske kjøttprodusenter som til vanlig produserer kjøtt til restauranter og hoteller sliter under koronakrisen. Nå forsøker de å få varene sine inn i butikkhyllene, men har blitt møtt med liten interesse fra dagligvarekjedene.

Det skriver danske Maskinbladet.

Ammekubonden Jens Thaysen synes det er merkelig at mens det er kampanjer for å spille dansk musikk på radioen, at det ikke er samme holdning til kjøttet på butikken.

– Prisene på okse- og kalvekjøtt har rast under koronakrisen, fordi vi ikke kan selge til restauranter og cateringbransjen. Det betyr at produksjonen av kjøtt nå går i underskudd. Vi kjemper med å få de danske supermarkedene til å få øynene opp for dette, sier Jens Thaysen, styremedlem i Dansk Limousine Forening til avisen.

– Det er helt vanvittig å importere oksekjøtt fra så fjerne land hvor det slett ikke er tenkt i samme grad på miljø, dyrevelferd, klima og matsikkerhet, legger han til.

Annonse
Danske bønder vil ha mer dansk kjøtt inn i butikkene. Foto: Siri Juell Rasmussen
Danske bønder vil ha mer dansk kjøtt inn i butikkene. Foto: Siri Juell Rasmussen

Ammeku-foreningen har forsøkt å starte opp et samarbeid med en grossistaktør, men har foreløpig ikke lykkes med å få kjøttet inn i butikkhyllene.

Fredag var den danske bondeorganisasjonen Landbruk & Fødevarer i møte med landbruksministeren Mogens Jensen. De ber nå om at kjøttprodusentene får hjelp fra staten.

– Det er veldig viktig at det gjøres noe, sier Christian Lund, som er sjef for avdelingen for kjøttproduksjon i bondeorganisasjonen, til Maskinbladet.

Forskuddsbetaling av slaktepremier, høyere slaktepremie fra i år og midler til markedsføring av det statlige dyrevelferdsmerket er blant noen av tiltakene Christian Lund ønsker.

Lund uttaler at han er optimistisk etter møtet med statsråden.

Neste artikkel

Norsk eksport av gass til Polen frustrerer danske bønder – skal grave seg rett gjennom matjorda deres