Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

BBC fjerner kjøtt-dokumentar etter klage fra bønder

Den britiske kringkasteren fjerner kjøttdokumentar fra nett-TV etter klage fra Bondelaget i Storbritannia.

Britiske bønder mener det blir feil å sammenligne landbruket i Storbritannia med landbruket i USA og Brasil. Foto: Mostphotos
Britiske bønder mener det blir feil å sammenligne landbruket i Storbritannia med landbruket i USA og Brasil. Foto: Mostphotos

I en dokumentar på BBC, som ble sendt for første gang i november i fjor, reiser programlederen til USA og Sør-Amerika for å dokumentere industriell kjøttproduksjon.

National Farmers Union, det britiske bondelaget, har i ettertid klaget inn dokumentaren.

De mener den er svært ubalansert framstilt, og at den ikke skiller mellom den industrielle produksjonen i land som USA og Brasil og en mer småskala produksjon basert på fôring med gress.

Fjernet fra nett-TV

Etter manglende respons fra BBC, klaget bøndene kanalen inn til Ofcom, som er Storbritannias regulerings- og konkurransemyndighet for kommunikasjonsindustrien, noe som inkluderer TV.

Senere har det blitt konkludert med at dokumentaren ikke var balansert nok. Nå har BBC bedt om unnskyldning og fjernet dokumentaren fra sin nett-TV.

Annonse

Det britiske Bondelaget er glad for at man har blitt hørt.

– Britiske bønder er med rette stolte av arbeidet de gjør for å ha husdyr av høy kvalitet og tar vare på miljøet, og de var sinte og såret av det falske inntrykket av britisk husdyrhold som programmet skapte for seeren hjemme, sier president Minette Batters, ifølge Farmers Weekly.

– Utslipp fra storfekjøttproduksjon i Storbritannia er allerede halvparten av det globale gjennomsnittet, og bøndene våre jobber mot nullutslipp innen 2040, legger hun til.

– Rettferdig dekning

Bondelaget sier at det ikke er mulig å sammenligne produksjonen i Storbritannia med den som kom fram i dokumentaren.

– Alt bønder ønsker er rettferdig dekning av mat og landbruk og en slutt på demonisering av noen sektorer av produktivt landbruk, spesielt husdyr, sier kommunikasjonsdirektør Fran Barnes til avisen.

Neste artikkel

Produksjonen av raudt kjøtt på lågaste nivå sidan 2015