Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

NOAH ber Ap stå ved pelsdyrløftet

Dyrevernorganisasjonen Noah legger press på Arbeiderpartiet for å få partiet til å holde løftet om å avvikle pelsdyrnæringen før valget.

Noah holdt tirsdag en appell utenfor Stortinget, der de oppfordret Ap til å oppfylle sitt eget landsmøtevedtak og Stortingets vedtak i 2003 om å avvikle de rundt 260 pelsdyrfarmene som er igjen i Norge. Organisasjonen overrakte et minkbur fylt med blomster til leder i næringskomiteen Terje Aasland (Ap) og statssekretær Mette Nord ved Statsministerens kontor.

Les også: Ap stenger døra for pelsdyrnæringa

Annonse

- Den uvanlige blomsterkassen overleveres for å illustrere at det burde være en enkel sak å erstatte pelsnæringen med annen næringsvirksomhet. Pels står for 1 prosent av inntektene fra landbruket, blomsterproduksjon for eksempel står for 6 prosent. Det er ingen samfunnsøkonomiske argumenter mot nedleggelse, sa veterinær i NOAH, Siri Martinsen, under overrekkelsen. - Alle vet at Ap kan avgjøre saken til dyrenes fordel, og at det er de som kommer dårlig ut dersom det ikke blir en avvikling. Jeg oppfatter at Ap ser at de har et press på seg, sier Martinsen til NTB etter overrekkelsen. Terje Aasland sier landsmøtevedtaket står fast, men at uenigheten internt i regjeringen mellom Ap og Sp er en utfordring. - Det er klart at det er med på å danne bildet i denne stortingsperioden, sier Aasland til NTB. (©NTB)

Neste artikkel

Romania trosser EU: Transporterer levende sauer i ekstrem varme