Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Herøys kommuneslagord ligger «ei båtlengd føre»

Nationens kåring av beste kommuneslagord har hittil fått inn over 700 stemmer, og akkurat nå er det Herøy kommune som leder.

- Leder vi? Det er jo kjempeflott, sier ordfører i Herøy kommune, Arnulf Goksøyr.

- Jeg har ikke stemt selv en gang, men det må jeg gjøre nå, legger han til.

Fristen for å stemme i Nationens kåring av Norges beste kommuneslagord er torsdag 23. juni klokken 10:00, og vinneren vil bli offentliggjort fredag.

- Spesielt og kjent

Rundt halvparten av landets kommuner profilerer seg med slagord - og er dermed med i Nationens kåring av Norges beste kommuneslagord.

Hittil er det altså Herøy kommunes slagord - ei båtlengd føre - som har fått flest stemmer. Men det er tett i toppen, så ingenting er avgjort ennå. Mange kommuner har mobilisert kraftig den siste tiden, og i skrivende stund er Utsira kommune, Eid kommune, Østre Toten kommune og Frøya kommune Herøys hardeste utfordrere.

- Vi har et kommuneslagord som er spesielt og mye omtalt. Det er kjent i hele kommunen og langt utover det, sier Herøy-ordføreren.

Ment som en visjon

Han presiserer at slagordet «ei båtlengd føre» er ment som en visjon, som et mål å jobbe mot.

- Det er nemlig en del som misforstår. Vi mener ikke at vi alltid er en båtlengde foran alle andre, men vi har et mål om hele tiden å bli bedre. Slagordet vårt blir som sagt mye omtalt, og det blir også brukt mot oss noen ganger. Er det noe som er dårlig med kommunen, blir det sagt at vi ligger en båtlengde bak.

Goksøyr er imidlertid overbevist om at det er positivt for kommunen å ha et slagord.

1.

Annonse

- Hvis det blir forstått rett, kan det være veldig greit å ha. Slagordet setter ord på hva vi ønsker. Vi har også en logo til slagordet, og det brukes aktivt.

Seks år gammelt

I 2005 var Herøy kommune med i et prosjekt i regi av kommunal- og regionaldepartementet, som omhandlet fornying av kommunesektoren.

- Det var der vi pønsket ut slagordet vårt. Symbolikken er at vi er en utviklingsorientert kommune i et aktivt maritimt miljø, forteller Goksøyr.

Sterk utfordrer

Slagordet «Eid inviterer» ligger for øyeblikket på en god tredjeplass i kåringen. Dette er slagordet til Eid kommune i Sogn og Fjordane, men slagordet er imidlertid ikke kun forbeholdt kommunen. Det kan også benyttes av bedrifter og organisasjoner i Eid. «Eid inviterer» er heller ikke bare et vanlig slagord, men et helt konsept - utviklet av et profesjonelt markedsføringsbyrå.

Konseptet/slagordet Eid inviterer begrunnes slik:

«Å invitere er en av kjerneverdiene i eidasamfunnet. Det ligger naturlig for oss å skape ulike arenaer for samhandling, kulturell utveksling og verdiskaping.»

Hvilket kommuneslagord synes du er det beste? Ved å stemme her blir du også med i trekningen av et gavekort på 500 kroner.

Neste artikkel

Svinenæringen lover å skjerpe seg