Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Heidi Sørensen angrer på grønne sertifikater

Fire måneder etter at Heidi Sørensen (SV) gikk av som statssekretær i Miljøverndepartementet går hun hardt ut mot grønne sertifikater.

SV-representanten kaller grønne sertifikater for en ulykke og en subsidie av naturødeleggelse, skriver Dagens Næringsliv. - Etter min mening bidrar de primært til å kaste penger etter eiere av lønnsomme vannkraftprosjekter, samt å gjøre enda flere nedbygginger av norsk vassdragsnatur til god butikk, skriver Sørensen i sin blogg.

Les også: Enighet om 10 prosent fornybar energi i 2020

Sørensen satt som statssekretær i Miljødepartementet i fem år, før hun i april gikk tilbake til Stortinget hvor hun møter for Kristin Halvorsen. I bloggen går hun hardt ut mot vannkraft, som SV har vært med å stemme fram. Hun mener dagens vannkraftutbygginger er små og mellomstore, og ofte kjennetegnes ved at de gir lite kraft og relativt store ødeleggelser av naturmangfoldet. - Av alle vedtak som berører natur som jeg har stemt for, er vedtaket om elsertifikatene det jeg angrer mest på, sier Sørensen, som skriver at elsertifikatene kan ses på som en ren subsidie av naturødeleggelse.

Annonse

Les også: Direktoratet for naturforvaltning kritisk til grønne sertifikater - For vassdragsnaturen er elsertifikater en ulykke, skriver Sørensen. Daglig leder i Småkraftforeningen, Henrik Glette mener Sørensens blogg er beviset på at Miljøverndepartementet har vært med på å bremse utviklingen. Han håper holdningene til Sørensen ikke har gitt så store forsinkelser at målet om å bygge ut 13 TWh fornybar før 2020 ved hjelp av grønne sertifikater ikke blir nådd. (©NTB)

Neste artikkel

Verste skadedøgnet i fleire nettselskap si historie