Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ellen Marie Tangen og Hans Bondal fikk Norsk Mat- og Kulturpris 2013

Geitebøndene og kulturformidlerne Ellen Marie Tangen og Hans Bondal fra Sollia i Hedmark er vinnerne av Norsk Mat- og Kulturpris 2013.

Prisen på 100.000 kroner ble delt ut under festivalen Matstreif i Oslo lørdag formiddag.

Det er første gang i år at Norsk Mat- og Kulturpris, som er etablert av Småbrukarlaget og Yara, deles ut. Formålet er å øke folks bevissthet om det nære forholdet mellom lokalmat og kultur, og bidra til nyskapning på feltet.

Ellen Marie Tangen og Hans Bondal er allsidige geitebønder og kulturformidlere. Arbeidet deres inkluderer også seterdrift, foredling og servering.

- Vi driver to småbruk med i overkant av 110 geiter. Jeg er folkemusiker og holder en del kurs. Mannen min har vært fjelloppsynsmann i 29 år. For fire år siden startet vi seterkafe, hvor vi byr på både mat og musikk. Vi er opptatt av formidling, og målet er at gjestene våre skal være litt klokere når de går, forteller Tangen til nationen.no.

- Hvordan var det å bli tildelt Norsk Mat- og Kulturpris?

- Veldig overraskende! Men det er selvfølgelig veldig artig å få en lik anerkjennelse, for det ligger 30 år med arbeid bak.

- er etablert av Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Yara

Annonse

- Har dere rukket å tenke på hva prispengene skal brues til?

- Det er nok å bruke pengene på, for vi er midt i en byggeprosess. Vi skal bygge nytt seterfjøs, ystefjøs og enda et hus. Men jeg skal også en tur til Tanzania for å undervise i geitehold denne høsten, så kanskje jeg tar med meg litt penger dit, forteller Tangen.

Andre- og tredjepremie

I tillegg til Tangen og Bondal, var også Rørosrein og Rudigarden nominerte til prisen. De fikk lørdag utdelt 10.000 kroner hver.

Neste artikkel

Hyller norsk mat i verdensklasse