Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Avtale med Isklar: Tine satser på vann fra Folgefonna

Tine skal markedsføre og distribuere Isklar naturlig mineralvann i Norge. Satsingen skjer i samarbeid med næringsmiddelbedriften United Bakeries, som har kjøpt det konkursrammede Selskapet Isklar.

- Isklar og naturlig mineralvann er et naturlig supplement til vår eksisterende drikkeportefølje og en spennende merkevare med norsk opprinnelse. Tine ønsker å være Norges ledende totalleverandør av sunne drikkeprodukter til handelen og norske forbrukere, sier konserndirektør Marked Hege Holter Brekke i Tine i en pressemelding.

Les også: Tine skal køyre øl frå Hansa Borg

Tapte 300 millioner

Isklar kom på det norske markedet i 2008 med naturlig mineralvann fra en kilde under Folgefonna i Hardanger. Selskapet Isklar var etablert i 2005 av den bergenske rederfamilien Hvide og det internasjonale selskapet Sabco, som sultanfamilien i Oman står bak. Våren 2010 gikk også indiske Siva Ventures inn på eiersiden.

Selskapet Isklar investerte nærmere 400 millioner kroner for å hente ut vann fra kilden under Norges tredje største isbre og ta det ned til et tapperi i Ullensvang. I driftsperioden fra 2008 til 2010 hadde selskapet et akkumulert underskudd på 300 millioner kroner, ifølge kampanje.com. Isklar ble slått konkurs i 2011 og overtatt av United Bakeries-gründer Remi Goulignac for 4,3 millioner kroner i februar i år.

Annonse

Sponser Norges Skiforbund

Goulignac hadde vært i kontakt med Tine om samarbeid allerede før kjøpet av konkursboet. Han har store ambisjoner for Isklar.

- Vi skal reetablere merkevaren Isklar i Norge og har som et ledd i arbeidet blant annet utvidet vårt sponsorengasjement på norsk topplangrenn gjennom en avtale med Norges Skiforbund. Vi ser nå fram til et fortsatt og forsterket samarbeid med Tine for å skape et nytt fotfeste i markedet og vekst og lønnsomhet for Isklar, sier Remi Goulignac i en pressemelding.

United Bakeries er en næringsmiddelbedrift som blant mye annet importerer havstekte bakevarer fra Frankrike. Selskapet ble etablert i 1993 og hadde en omsetning på 326,5 millioner kroner og et resultat før skatt på 16,4 millioner kroner i 2010.

Neste artikkel

Sjømatjubel over frihandelsavtale