Vi vil forby rasen i henhold til lovgivningen om farlige hunder. Disse lovene vil være på plass innen utgangen av året, lover Sunak.

– Jeg har bedt om snarlig innsats for å definere og forby denne rasen slik at vi kan stoppe disse voldelige angrepene og holde folk trygge, sier statsministeren.

Det har vært en rekke hundeangrep i Storbritannia den siste tiden. Rasen amerikansk bully XL har vært involvert i flere av hendelsene.

Flere angrep

Torsdag døde en 52 år gammel mann på sykehus etter å ha blitt angrepet av to amerikanske bullier utenfor en eiendom i Stonnall, en landsby rett nord for storbyen Birmingham. Hundene har også måttet bøte med livet. Hundeeieren er pågrepet.

Forrige lørdag ble en elleve år gammel jente alvorlig skadd etter at hun ble angrepet av en amerikansk bully XL og Staffordshire bull terrier blandingsvalp i Birmingham. Denne hundeeieren er også pågrepet.

– Et atferdsmønster

– Det er tydelig at dette ikke handler om en håndfull dårlig trente hunder. Det er et atferdsmønster og det kan ikke fortsette, sier Sunak om angrepene.

Amerikansk bully XL er den største varianten av rasen amerikansk bully, en type bulldog avlet fra flere hunder, inkludert amerikansk pitbullterrier, amerikansk bulldog og engelsk bulldog, ifølge BBC.

Hunderasene pitbullterrier, tosa, amerikansk dogge og fila brasileiro er allerede forbudt i Storbritannia.

Pitbullterrier er blant seks hunderaser som er forbudt i Norge, ifølge Mattilsynet. Forbudet gjelder også blandinger hvor en eller flere av disse rasene er med, uansett blandingsforhold.

(©NTB)