Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tilbyr 218.000 i dusør for ulveskytter

Pengene strømmer på fra publikum til Yellowstone nasjonalpark for å finne ut hvem som skjøt en hvit tispe innenfor verneområdet.

Skutt: Den populære hvite alfatispa i Yellowstone nasjonalpark ble skutt og skytteren er fortsatt på frifot. Foto: Neal Herbert/Yellowstone National Park via AP

11. april fant to turgåere en alvorlig skadet hvit ulv ved tettstedet Gardiner, i delstaten Montana, innenfor grensene til Yellowstone nasjonalpark i USA.

Ulven var døende av sjokk og kunne ikke reddes. Obduksjonen viste at det var en 12 år gammel tispe - dobbelt så gammel som snittalderen på ulvene i parken.

Tispa var en av tre hvite ulver i parken, og et yndet fotoobjekt.

Alfahunn

Hun var også alfahunnen for Canyon-flokken og holdt sammen med samme alfahann i ni år. Hun hadde minst 20 valper, 14 av dem overlevde det første året.

Dan Wenk, parkvokter ved Yellowstone, omtaler lovbruddet som alvorlig, og lovet 5000 dollar (42.000 kroner) i dusør for opplysninger som fører til arrestasjon og domfellelse av skytteren.

Men hendelsen har skapt forargelse hos publikum i USA, som mente dusøren var for liten. Etter mange henvendelser fra publikum har parken startet innsamling, og lover nå 25.000 dollar (218.000 kroner.)

– Dette på grunn av enorm pågang fra organisasjoner og privatpersoner, sier Wenk i en pressemelding.

Annonse

– Pengene som er til overs, vil bli brukt til å etterforske fremtidige lovbrudd i parken, sier han.

– Jakter på storvilt og storfe

Marc Cooke, som leder en av organisasjonene som bidrar med penger, "Wolves of the Rockies", antar det er motstandere av reintroduksjonen av ulv til parken i 1995, som står bak udåden, ifølge Associated Press.

– Mange jaktlag og rancheiere har vært misfornøyde med reintroduksjonen. Ulven jakter på storvilt og noen ganger storfe, sier Cooke.

– Vi håper denne avskyelige drapsmannen blir fanget, sier Andrea Santarsiere, advokat ved Center for Biological Diversity i Tucson Arizona.

– Det å skyte denne ulven i parken, et område som er meningen skal være trygt, er ikke bare ulovlig, men avskyelig, sier hun til EcoWatch.

Neste artikkel

Tredobla avlinga med klimatilpassing