En av mange: Kathrin Hoffmann Aslaksby er budeie og leder for Osteløype-prosjektet. På egen støl på Beitistølen produserer hen ost og spekepølse av geit. Alle foto: Mariann Tvete
En av mange: Kathrin Hoffmann Aslaksby er budeie og leder for Osteløype-prosjektet. På egen støl på Beitistølen produserer hen ost og spekepølse av geit. Alle foto: Mariann Tvete

Osteløypa viser vei til ysteriene

I utlandet har de vin- og whisky-ruter. Nå har Norge fått sin første Osteløype, 18 gårds- og stølsysterier i Valdres, Hallingdal og Sogn byr på smakfulle ost- og melkeproduktopplevelser.

I blomstrete forklekjole og rødt skaut på hodet, kommer Kathrin Hofmann Aslaksby (48) med favnen full av ost. Hun er geitebonde, budeie på Olestølen Mikroysteri ved Beitostølen og leder for Osteløype-prosjektet.

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

10 uker for 10 kr

Neste artikkel

Landbruket spilte en viktig rolle i Norges nei til EF