Viktig lærdom: Karin Hovde i stiftelsen KUN sier mange flyktninger trenger veiledning i hvordan de lager sunn, god og norsk mat som ikke koster mye penger. Her står hun sammen med Abdulrahman Aimelli. Alle foto: Håvard Zeiner
Viktig lærdom: Karin Hovde i stiftelsen KUN sier mange flyktninger trenger veiledning i hvordan de lager sunn, god og norsk mat som ikke koster mye penger. Her står hun sammen med Abdulrahman Aimelli. Alle foto: Håvard Zeiner

Norsk mat lagd på billigmåten

Et helt nytt matkurs skal gi flyktninger mulighet til å lage god og sunn mat på budsjett.

Flyktninger i Norge

I perioden januar til mars i år søkte 1249 personer om asyl i Norge.

De fleste av disse kommer fra Eritrea og Syria.

Tallet for samme periode i fjor var 988 personer.

I 2015 var det 70 prosent menn som kom som asylsøkere.

Flere av disse har ikke lært matlaging i hjemlandet fordi dette har vært kvinners domene.

Enslige flyktninger som Hisham Alhaj må klare seg på 2340 kroner i måneden. I tillegg til mat skal dette også dekke alt annet forbruk.

Kilde: KUN, UDI

Hun er seniorrådgiver i stiftelsen KUN – senter for kunnskap og likestilling, som jobber med likestilling i Norge og internasjonalt. Nå er de i gang med flere matkurs rettet mot flyktninger.

Sultne menn

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

10 uker for 10 kr

Neste artikkel

Nadine (27) er fra Oslo og politiker for Senterpartiet: – Jeg har aldri følt meg fremmed eller annerledes