Per A. Borglund har funnet fram 100 oppskrifter, ett for hvert år Nationen har eksistert. Alle blir presenter i avisa gjennom året, men han slipper unna med å lage den første av dem, sildesuppa. Foto: Siri Juell Rasmussen
Per A. Borglund har funnet fram 100 oppskrifter, ett for hvert år Nationen har eksistert. Alle blir presenter i avisa gjennom året, men han slipper unna med å lage den første av dem, sildesuppa. Foto: Siri Juell Rasmussen

Hverdagskost og festmiddager i 100 år

Mye har forandret seg i matveien siden Nationen kom ut første gang i 1918. Det viser de 100 oppskriftene fra de 100 åra vi skal servere gjennom året. Vi har latt en gjeng glade sjetteklassinger smake datidens hverdags-kost.

– Oppskriften til sildesuppa står i boka «Sild og potet», som ble utgitt i 1918, sier Per A. Borglund, kjent som matspaltist i Nationen, og redaktør for Norges største matmagasin, Mat fra Norge.

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

Digital

Bestill

100 dager for 100 kr

VÅRT BESTE TILBUD!

Helg + Digital

Bestill

1 mnd for 310,-

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Komplett

Bestill

1 mnd for 360,-

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag

Neste artikkel

Norske insekter slår an i utlandet