Vi i Nationen er glade for at våre lesere er engasjerte i temaene vi skriver om, og håper dette er noe du vil fortsette med. Samtidig er vi opptatt av at alle skal trives i våre kommentarfelt. Vi ønsker derfor at du følger god folkeskikk og unngår personangrep. I tilfeller hvor våre debattregler blir brutt, forbeholder vi oss retten til å slette kommentarer uten advarsel.

Vi vil også tidvis stenge kommentarfeltene våre dersom vi ser at debatten utvikler seg i feil retning, eller dersom vi ikke har kapasitet til å følge opp debatter vi vet skaper sterkt engasjement.

I våre kommentarfelt vil vi at du:

  • Ikke går til angrep på andre personer, på personer nevnt i saken eller andre personer. Sjikane og personangrep blir slettet.
  • Unngår overdreven deling av lenker til andre sider. Ettersom det er våre kommentarfelt du kommenterer i, står vi også ansvarlig for det som deles. Lenker til blant annet YouTube vil bli slettet, da vi ikke har kapasitet til å gå gjennom innholdet i videoen. Vi ønsker også at de som kommenterer faktisk deltar i debatten, og vil derfor slette innlegg som kun deler lenker fra andre sider.
  • Unngår spamming. Det er fint at du har en mening, men ikke kommenter mange ganger etter hverandre. Uttrykk deg i én kommentar i stedet. Det er naturligvis lov til å svare på andre kommentarer.
  • Ikke oppfordrer til brudd på norsk lov. Alle kommentarer som antyder eller handler brudd på norsk lov, vil bli slettet.
  • Ikke publiserer kommentarer som er rasistiske, trakasserer eller på andre måter går til angrep på individer, folkegrupper, seksuelle minoriteter e.a.
  • Holder deg til saken. Kommentarer som omhandler noe annet enn det innlegget handler om, vil bli slettet.
  • Gjentatte brudd på disse reglene vil føre til utestengelse fra vårt kommentarfelt. Vi ønsker også at leserne våre kommenterer under eget navn. Innlegg fra falske profiler eller fra sider for andre enn enkeltpersoner, vil bli slettet, og profilen eller siden vil bli utestengt.

Nationen følger de etiske reglene i Vær varsom-plakaten, og innlegg som bryter god presseskikk vil bli slettet.