Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vurderer å åpne for uttak av flere ulver

Etter DNA-funn av ulver fra flokker som skulle tas ut vurderer regjeringa å åpne for uttak av flere ulver.

Ulvejakt: Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) sier han tar sikte på en avklaring om ulvene i de to flokkene innen få uker. Foto: Bjarne Bekkeheien Aase
Ulvejakt: Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) sier han tar sikte på en avklaring om ulvene i de to flokkene innen få uker. Foto: Bjarne Bekkeheien Aase

Fredag 12. januar ble ulvejakta stoppa etter at 16 av 16 tillatte ulv var skutt innenfor områdene til Osdals- og Julussaflokkene i Hedmark.

Jaktlagene mente det var minst to ulver igjen i de to flokkene som skulle tas ut.

Les også: Jaktlaget mener det er minst to ulv til

Nå bekrefter nye DNA-analyser at det er igjen ulver etter både Julussa- og Osdalsflokkene, melder Bondebladet.

Kan åpne for å ta ut flere ulver

Det kan føre til at ulvejakta blir gjenopptatt. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) sier han tar sikte på en avklaring innen få uker.

«Jeg har akkurat mottatt denne informasjonen og vil se nærmere på dette. Jeg tar sikte på en avklaring relativt raskt, og i god tid før 15. februar da fellingsperioden i vedtaket utløper. Miljødirektoratet og SNO vil fortsette å kartlegge ulveaktiviteten i området. De prioritere denne saken», skriv Elvestuen i en epost til Nationen formidlet via kommunikasjonsavdelingen i departementet.

Det var Statens naturoppsyn som fant DNA-spor etter ulver som er igjen i de to revirene i Hedmark.

Tre ulver igjen

Annonse

Klima- og miljøministeren skriver at det ser ut til at det er to ulver igjen i Julussa-reviret og at det i Osdalen ser ut til å være ett dyr igjen.

«Den ene ulven i Julussa stammer fra den opprinnelige flokken i dette reviret. Den andre ulven i Julussa har vandret inn fra Juvberget-flokken. Den enslige ulven i Osdalen stammer fra den opprinnelige flokken her», skriver Elvestuen.

Les også: Departementet bes åpne for ytterligere jakt på ulveflokker

– Utgangspunkt å ta ut alle ulvene

Senest i forrige uke var signalene fra departementet at de var innstilt på å ta ut alle ulvene i de to flokkene.

«Vi har fremdeles som utgangspunkt å ta ut alle ulvene i de to opprinnelige flokkene. Før vi gjør en ny vurdering, er det imidlertid nødvendig å vite om ulv som går igjen tilhører de to flokkene, eller om det er nye ulver som har vandret inn», skrev statssekretær Lars Andreas Lunde (H) i en epost til Bondebladet 15. januar.

Det var to dager før Lunde fikk avskjed i nåde, og ble byttet ut med Atle Hamar (V) som statssekretær i Klima- og miljødepartementet.

Neste artikkel

– Vil gi trygghet for folk og hverdagsøkonomien