Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VG: Olaug Bollestad blir ny landbruksminister

Kjell Ingolf Ropstad, Olaug Bollestad og Dag Inge Ulstein fra Hordaland er KrFs nye statsråder, ifølge VG.

Olaug Bollestad kan bli landbruks- og matminister. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Olaug Bollestad kan bli landbruks- og matminister. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Spekulasjonene om hvordan den nye regjeringen blir seende ut og ikke minst hvilke tre nye KrF-statsråder som blir framvist på Slottsplassen tirsdag, er i full gang.

Flere medier, blant dem Dagens Næringsliv, meldte søndag at Ropstad ifølge deres kilder blir ny barne- og likestillingsminister. Det samme melder VG , som også har kilder på at fungerende partileder Olaug Bollestad blir landbruksminister, mens tidligere byråd i Bergen, sexologen Dag Inge Ulstein (38) blir utviklingsminister.

Bollestad har vært ordfører i Gjesdal kommune i Rogaland mellom 2007 og 2013. Siden da har hun vært stortingsrepresentant for KrF. Hun er sykepleier av utdannelse og arbeidet som leder på Stavanger universitetssjukehus før hun ble ordfører.

Frp-nestleder og tidligere landbruksminister Sylvi Listhaug uttalte i helga at det har vært andre saksområder enn landbruket som har vært viktige for partiet i forhandlingene om ny regjeringsplattform.

– Vi prioriterte innvandring og integrering, samferdsel og skatter og avgifter. Da får det ikke hjelpe at avsnittet om landbruk ser ut som det er skrevet av Bondelaget. Men vi har fått gjennomslag for det som vi mente var våre viktigste saker, sa Sylvi Listhaug til årsmøtet i Vestfold og Telemark Frp, ifølge Telemarksavisa.

Ryker ut

Dersom ikke statsminister Erna Solberg (H) legger opp til noen indre rokeringer, betyr det at dagens barne- og likestillingsminister, Linda Hofstad Helleland (H), landbruksminister Bård Hoksrud (Frp) og utviklingsminister Nikolai Astrup ryker ut av regjeringen.

Statsråd Hoksrud ønsker ikke å kommentere spekulasjonene når avisa Varden ber ham om det søndag kveld.

Annonse

– Jeg er landbruks- og matminister og har det gøy der. Jeg har ingen kommentar utover at det er jeg som er landbruk- og matminister, sier Hoksrud til Varden.

Det har lenge vært regnet som sikkert at Ropstad får én av KrFs trolig tre statsrådsposter. Stillingen som barne-, familie- og likestillingsminister har stått aller øverst på KrFs ønskeliste, ifølge NTBs kilder. Ropstad har lenge engasjert seg tungt for barns rettigheter og kan nå få en hånd på rattet.

Både DN og VG melder at Olaug Bollestad går inn i regjeringen, mens Hans Olav Syversen ikke blir statsråd. Ifølge Vårt Land sto kampen om en statsrådspost mellom de to.

Olaug Bollestad

Født 4. november 1961 i Strand i Rogaland.

Utdannet sykepleier. Arbeidet som leder på Stavanger universitetssjukehus før hun ble ordfører i Gjesdal kommune i 2007.

Valgt inn i Rogaland fylkesting i 2007.

Ordfører i Gjesdal kommune fra 2007 til 2013.

Har sittet på Stortinget siden 2013.

2. nestleder i KrF fra 2015 til 2017. Deretter 1. nestleder.

Konstituert partileder fra januar 2019.

Tilhører den «blå» siden i partiet, som ønsket at KrF skulle forhandle med Erna Solbergs regjering under partiets veivalg i 2018.

Rød KrF-statsråd

Den tredje KrF-statsrådsposten må bekles av en som var på «rød» side under partiets dramatiske retningsvalg i fjor høst, for å være samlende for partiet.

Ulstein tilhører mindretallet som ønsket å følge avgåtte partileder Knut Arild Hareides ønske om en venstredreining.

Fram til november i fjor var Ulstein finansbyråd i Bergen, men valgte i fjor høst ikke å ta gjenvalg til bystyret.

(©NTB)

Neste artikkel

Hardt ut mot de rødgrønne: Vil ha svar om EØS-utredning