Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Venstre-ledere ser mot KrF, men utelukker ikke Frp

Bare to av Venstres fylkesledere avviser kategorisk et regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet. De fleste vil dog helst ha en ny Solberg-regjering med KrF.

Venstre sin logo ved valgkampboden deres i Karl Johans gate i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Venstre sin logo ved valgkampboden deres i Karl Johans gate i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ifølge en ringerunde Bergens Tidende har gjort til alle Venstres fylkesledere, mener de fleste – i tråd med partileder Trine Skei Grande – at førstevalget er en blågrønn regjering med Høyre og KrF.

– Det er politikken som er avgjørende, og da er det fornuftig å diskutere om vi skal gå i regjering. Det vil kunne gi oss større politisk innflytelse på viktige områder som skole og miljø, sier leder i Rogaland Venstre Kjartan Alexander Lunde til avisen.

Det er fylkeslederne Magdalena Fransson Lindtvedt i Vestfold og Leif Gøran Wasskog i Finnmark som helt klart ikke vil samarbeide med Frp.

Annonse

– Det handler både om verdier og enkelte ministre i den sittende regjeringen. Venstre kan aldri kompromisse om menneskerettigheter i integreringspolitikken eller i viktige miljøsaker, sier Wasskog.

Det er partiets stortingsgruppe som skal avgjøre regjeringssamarbeid, og mange av fylkeslederne er innstilt på å gi Grande stort handlingsrom.

Neste artikkel

Politikken trenger også småbarnsforeldrene