Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vedum høstet korn-seier på Stortinget

Regjeringen må legge fram en sak for Stortinget om etablering av beredskapslagre for korn etter at et forslag fra Senterpartiet tirsdag fikk flertall.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum, onsdag under den muntlig spørretimen i Stortinget. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Mat og nok tilgang til mat er en sentral del av beredskapen. Urolige tider gir behov for å satse på alle deler av vår beredskap. Å innføre beredskapslagre av korn er både klokt og framtidsrettet, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til NTB.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti sørget tirsdag for en bestilling til regjeringen om å komme tilbake til Stortinget med en sak i løpet av neste år.

– Både sikkerhetssituasjonen, klimaendringer og andre utviklingstrekk har synliggjort at vi er blitt mer sårbare. Det er på høy tid at regjeringen nå må sette i gang konkrete tiltak for å styrke matvareberedskapen, sier Vedum.

Annonse

Han tilføyer at Sp lenge har kjempet for beredskapslagre for korn og viser til at de rødgrønne la fram et forslag om dette, som ikke ble fulgt opp av den nye regjeringen som overtok i 2013.

Les også: Mener lagring av korn er en moralsk plikt

Neste artikkel

Høgresida har aldri vore god på næringspolitikk