Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Uenighet i KrFU om delegatene er bundet

KrFU vedtok på sitt landsmøte å gå inn i Erna Solbergs regjering. Men to av nestlederne er uenige og vil stemme for å felle regjeringen.

Partileder Knut Arild Hareide mener KrF bør danne regjering med Ap og Sp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Mens KrFUs landsmøte vedtok å gå inn i en Høyre-Frp-Venstre-regjering, sier hele fem av de tolv delegatene KrFU skal sende til moderpartiets landsmøte i november, at de er enig med partileder Knut Arild Hareide. Han mener KrF bør bli med i en regjering av Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Det skriver VG som holder seg oppdatert på hva de 100 landsmøtedelegatene tenker når det gjelder regjeringsspørsmålet. Foreløpig er 27 delegater på Hareides side og 19 som er uenig av de 59 som har tilkjennegitt hva de står for.

Annonse

KrFUs leder Martine Tønnessen mener at alle KrFUs delegater er bundet av vedtaket fra KrFUs landsmøte og derfor må stemme for en regjering med Solberg.

Men de to nestlederne Nikolai Bergan Skogan og Edel-Marie Haukland er uenig og mener det må være rom for at de kan stemme etter sin egen overbevisning.

– Jeg har gått hele valgkampen og lovet at KrF ikke skal med i en regjering med Frp, og det er min ærlige overbevisning at vi bør gå til venstresiden, og at vedtaket til KrFU ikke er bindende, sier Haukland.

Neste artikkel

KrF-ordførere er skeptiske til EUs fjerde jernbanepakke