Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tidligere bondelagsleder Bjarne Undheim takker for seg i Rogaland Sp

Bjarne Undheim, tidligere leder for Norges Bondelag, varsler at han gir seg som fylkesleder i Senterpartiet i Rogaland.

Bjarne Undheim under landsstyremøte i Senterpartiet i 2014. Foto: Siri Juell Rasmussen

Rogaland Senterparti melder at Bjarne Undheim gir seg som fylkesleder etter seks år i vervet.

Undheim har også vært leder av Norges Bondelag fra 2002 til 2008. Før det var han leder for Rogaland Bondelag, nærmere bestemt i perioden 1999 – 2002.

Undheim blir sittende som leder for Rogaland Senterparti fram til årsmøtet i fylkeslaget, som finner sted i Haugesund første helga i mars.

– Jeg er svært ydmyk og takknemlig for den tilliten partiet gitt meg alle disse årene, og jeg ser tilbake på en innholdsrik og spennende tid for partiet, sier Undheim i en pressemelding.

– Ett av høydepunktene var uten tvil stortingsvalget i høst der Senterpartiet gjorde sitt beste valg på over 20 år. Jeg har fått lov å lede fylkeslaget i seks år, og nå er tiden kommet for å gi stafettpinnen videre, sier han.

Senterpartiet fikk 7,5 prosent av stemmene i Rogaland ved valget i 2017, og gikk dermed opp 2,3 prosentpoeng fra forrige valg.

Annonse

Selv om han gir seg som fylkesleder, vil Undheim fortsette som medlem av sentralstyret i Senterpartiet.

Undheim eier gården Mærlia ved Undheim på Jæren. Han har dessuten vært kommunestyrerepresentant for Senterpartiet i Time kommune i flere perioder fra 1991 til 1999.

Etter 2008 har Undheim vært heltidsbonde, men stilte også som ordførerkandidat i Time i 2011.

En enstemmig valgkomité innstiller Vidar Nedrebø fra Gjesdal som ny fylkesleder for Senterpartiet i Rogaland. Han jobber arbeider til daglig som dyrlege, sitter i kommunestyret i Gjesdal og er i dag første nestleder for Senterpartiet i Rogaland.

Neste artikkel

Kunsten å vinne uten å tape