Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

The Times: May kunngjør sin avgang fredag

Den britiske avisen The Times skriver at statsminister Theresa May vil kunngjøre sin avgang fredag. Hun blir imidlertid sittende inntil etterfølgeren er klar.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap / NTB scanpix
Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap / NTB scanpix

Avisen har ingen åpne kilder på opplysningene, men siterer Mays politiske allierte.

Spekulasjonene om Mays avgang gikk høyt onsdag, etter at regjeringsmedlemmer reagerte sterkt på statsministerens nye plan for å få brexitavtalen gjennom i Parlamentet.

Ifølge The Times vil første del av prosessen være å finne fram til to kandidater, som de rundt 125.000 partimedlemmene deretter skal stemme over.

Viktig møte

Det ventes at Mays kunngjøring vil komme etter at hun har hatt møte med den innflytelsesrike 1922-komiteens leder Graham Brady. Komiteen holdt onsdag kveld et møte om en mulig regelendring som kunne åpne for et nytt, internt mistillitsforslag mot partileder og statsminister May.

Det ser ikke ut til at det ble enighet om det, men et møte med Brady er ifølge britiske medier planlagt fredag.

Annonse

Økende press

Stadig flere partifeller av den britiske statsministeren sier nå at hun bør gå av.

Blant dem som har satt May under press, er innenriksminister Sajid Javid. Han ønsket et møte med statsministeren onsdag, men hun sa nei.

Javid ønsket ifølge BBC at May skulle droppe løftet om at Parlamentet skal få stemme over hvorvidt det skal holdes en ny folkeavstemning om brexit – såfremt de folkevalgte godtar hennes siste brexitplan. Også utenriksminister Jeremy Hunt ba om et møte med May, men til ingen nytte.

Krever avgang

Ifølge parlamentarikeren Tom Tugendhat, en av Mays partifeller, er det nå kun Mays avgang som kan sikre en ordnet brexit.

– Hun må kunngjøre sin avgang etter torsdagens valg på nytt EU-parlament. Og det konservative partiet må raskt komme seg gjennom prosessen for å få på plass hennes etterfølger, skriver han i et innlegg i Financial Times.

Neste artikkel

Bøndene vågar seg ikkje inn til byen fordi ferjekøen er for lang