Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Strid om norsk tilslutning til EUs energipakke 

Det er historieløst å overlate styringen av viktige sider av vår energipolitikk til EU, mener Senterpartiet. 

Statsminister Erna Solberg (H) på vei til Stortingets talerstol i spørretimen. Foto: NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) på vei til Stortingets talerstol i spørretimen. Foto: NTB scanpix

Partiet brukte Stortingets muntlige spørretime onsdag til å avkreve statsminister Erna Solberg (H) svar på hvorfor regjeringen mener det er i norske interesser å slutte seg til EUs tredje energimarkedspakke.

– Når nasjonal og samfunnsmessig kontroll er så viktig for forvaltningen av norske energiressurser, hvorfor vil regjeringen da gjøre oss til en del av EUs energiunion? spurte Sps parlamentariske leder Marit Arnstad.

Sp har tidligere varslet at de ønsker en uavhengig utredning om norsk tilslutning til energiunionen før Stortinget kan svare ja eller nei på om Norge bør være med på energisamarbeidet.

– EUs tredje energimarkedspakke, som vi mener vi skal være en del av, bidrar både til å løse klimautfordringer og sørger for et bedre marked, understreket Solberg.

Annonse

• Les også: Søviknes slår tilbake mot Acer-kritikken

Norsk tilslutning til EUs energibyrå, ACER, ligger nå til behandling i Stortinget. Målet er å etablere og regulere et felles strøm- og gassnett i Europa.

Ifølge Senterpartiet legger regjeringen opp til en behandlingsmåte som verken tar hensyn til norske strømpriser eller Grunnlovens bestemmelser om suverenitetsavståelse.

Neste artikkel

Dansk gods lurte til seg 28 millioner kroner i svinestøtte fra EU