Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Stortinget sier nei til kjøttavgift

Fremskrittspartiet får stortingsflertallet med seg på å si nei til en klimaavgift på norsk kjøtt.

Terje Halleland er Fremskrittspartiets energi- og miljøpolitisk talsperson  og fikk flertall i Stortinget for å rydde til om kjøttavgift av veien i Klimameldingen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Terje Halleland er Fremskrittspartiets energi- og miljøpolitisk talsperson og fikk flertall i Stortinget for å rydde til om kjøttavgift av veien i Klimameldingen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Det er svært gledelig at Frp nå ser ut til å få flertall mot en særnorsk klimaskatt på kjøttproduksjon her til lands, sier Fremskrittspartiets energi- og miljøpolitiske talsperson Terje Halleland.

Han har nå fått Arbeiderpartiet og Senterpartiet med seg på et forslag om å be regjeringen «slå fast at økt skattlegging av norsk kjøttproduksjon ikke skal gjennomføres som en del av klimapolitikken».

Forslaget ligger dermed an til å få flertall når Stortinget tirsdag voterer over regjeringens klimaplan.

Annonse

– Seier for landbrukets verdiskaping

Kjøttavgift er ikke noe regjeringen har foreslått i klimaplanen, men de tre opposisjonspartiene mener spørsmålet preges av usikkerhet. Derfor vil de nå rydde all tvil av veien ved aktivt å fastslå at det er uaktuelt å innføre kjøttavgift som tiltak for å få ned klimautslippene fra norsk kjøttproduksjon.

Ap og Sp foreslo opprinnelig en noe annerledes ordlyd, men stiller seg nå bak Frps ordlyd for å sikre at forslaget får flertall.

– Dette er en seier for landbrukets verdiskapning i distriktene og en seier for valgfriheten til folk flest, sier Halleland.

Neste artikkel

Vedum lovet 10 milliarder til klimafond – gir ingenting