Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Støre kan smile etter ny god måling – tilbake som Norges største parti

Oppturen fortsetter for Arbeiderpartiet, som går opp 1,3 prosentpoeng til 24,8 prosent på Nettavisens aprilmåling. Høyre følger hakk i hæl med 24,1 prosent.

Jonas Gahr Støre og partiet hans fortsetter oppturen på Nettavisens partimåling for april. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Jonas Gahr Støre og partiet hans fortsetter oppturen på Nettavisens partimåling for april. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

I marsmålingen rykket Ap forbi Høyre – for første gang siden mars i fjor. Nå fortsetter altså oppturen i aprilmålingen, som er gjennomført av Sentio på vegne av Nettavisen.

Det ville blitt et rødgrønt flertall dersom meningsmålingen hadde vært valgresultatet. Målingen er gjennomført før og under Aps landsmøte, hvor partiets vedtak om nei til rusreformen var den største saken.

Statsminister Erna Solbergs Høyre opplevde i forrige måling en kraftig tilbakegang på 4,2 prosentpoeng. Nå stiger de marginalt mer enn Ap, med 1,4 prosentpoeng opp til 24,1 prosent oppslutning, altså tett bak Ap.

Annonse

Frp står for det største fallet i målingen, med en nedgang på 2 prosentpoeng til 10 prosent.

De øvrige partiene gjør det slik på målingen (endring fra forrige måling i parentes): Sp: 17,1 (-1,5), SV: 7,3 (-0,5), Rødt: 4,1 (0), MDG: 4,4 (+1,1), V: 2,9 (0), KrF: 3,1 (+0,7), Andre: 2,1 (-0,6).

I målingen ble 1.000 personer spurt mellom 13. til 19. april om hva de ville stemt om det var stortingsvalg i morgen. Målingen har en feilmargin fra 1,1 til 3,2 prosent, ifølge Nettavisen.

Neste artikkel

Sp, Ap og SV einige om betre tollvern og å tette inntektsgap