Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sp vil ha strengere karanteneregler

Senterpartiet skal på helgens landsmøte stemme over et forslag om strengere karanteneregler for folk på høyt nivå som har hatt tilgang til gradert informasjon.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum stiller seg bak forslaget om strengere karanteneregler for tidligere byråkrater og politikere. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

På landsmøtet på Hamar skal partiet blant annet diskutere forslaget som vil gjøre det vanskeligere for tidligere byråkrater og politikere å gå til selskaper fra land som Norge ikke har et sikkerhetspolitisk samarbeid med, melder NRK Dagsnytt.

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum stiller seg bak forslaget.

Annonse

Forslaget dreier seg om at folk på høy nivå som har hatt tilgang til gradert informasjon, som norsk beredskap, må vente i minst fem år før de kan ta oppdrag fra selskaper fra land som Kina, Russland og Iran, altså land som Norge ikke har et sikkerhetspolitisk samarbeid med.

– Og da bør på en måte de som har fått inngående kunnskap om statshemmeligheter, en regjerings innerste vurderinger, ikke ha muligheten til å for eksempel begynne å jobbe for en utenlandsk aktør som kan ha andre interesser enn det som er de norske interessene, sier Vedum til kanalen.

(©NTB)

Neste artikkel

Ropar varsku om nedbygging av 23.000 mål jord