Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sp uenige i regjeringens nye postforslag

Senterpartiet går sterkt imot regjeringens forslag om å kun levere post annenhver dag.

Sigbjørn Gjelsvik (Sp) mener regjeringens forslag om å redusere posttjenestene er dårlig. Foto: Sp

Samferdselsdepartementet foreslår å redusere utdelingen av post til annenhver dag. 3000 postbud kan bli overflødige. I et høringsnotat som gikk ut tirsdag, begrunnes endringen med et raskt fallende postvolum og dermed stigende kostnader. Målet er å spare 500 millioner kroner årlig fra 2020.

– Postens oppgave er ikke å levere overskudd, det er å levere gode posttjenester til alle i hele Norge, skriver Senterpartiets stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik i en epost til NTB.

Han mener argumentet om at behovet for post hver dag blir borte på grunn av ny teknologi ikke holder.

– Mange av dem som får et dårligere posttilbud med regjeringas forslag, er de samme som fra før mangler tilgang til høyhastighets bredbånd og som har lang vei til post i butikk. Dessuten er det fortsatt mange som ikke behersker eller er fortrolig med bruk av data og internett, og mange viktige forsendelser både av brev, pakker, lab-prøver og medisiner kan ikke sendes digitalt, påpeker han.

Annonse

I stedet mener partiet at lørdagspost bør gjeninnføres.

– Det samme bør skillet mellom a- og b-post. I vårt alternative budsjett for 2018 foreslo vi 100 millioner kroner ekstra til dette, skriver han.

Neste artikkel

Bitter Twitter-krangel etter omstridt matrapport